Gjej Lumturia me shëndet më të mirë të trurit.

Menu

Aftësia e trurit të njeriut për të përshtatet

Aftësia e trurit të njeriut për të përshtatet
4.8 (95.71%) 14 vota

Kjo është pjesë 1 e 7-seri pjesë në Tuaj Brain Ever-Adaptimi!

Nëse ju do të donte për të dëgjuar videon e plotë nga lart ^ mbi ngjarjet shquara në kohë Brains tona’ mëson Përshtatur veten, këtu ju jeni:

Për të kuptuar se si truri ynë i njeriut të përshtatur veten e tyre dhe vazhdimisht zhvillohet, kjo është e mirë për të marrë pamjen e gjatë, prapa në kohë për formimin e Tokës më shumë se 4.5 miliardë vjet më parë. Dhe në atë kohë dhe që atëherë, Forcat natyrore janë conjuring deri mënyra për të bërë vetëm në lidhje me çdo gjë gjithnjë e më komplekse. Nga fillimi absolute, grimcat e vogla infinitesimally, protonet, kanë qenë të përmbajtura në ato më të mëdha, atomet, dhe ato më të mëdha ende, Molekulat. Molekulat e kombinuara në molekula gjithnjë e më komplekse, grupet e molekulave komplekse, Qelizat, dhe grupet e qelizave, organizmat. Këto forca natyrore kanë bërë një punë të tillë të bukur se sot, 100,000,000,000 neuronet dhe 1,000,000,000,000 qelizat gliale të përshtaten snugly në vetëm një tru, truri juaj. The 100 miliardë neuroneve në trurin tuaj të bëjë në lidhje me 100 trilion lidhjet me njëri-tjetrin në kryqëzimet quajtur synapses, secili Synapse një pjesë të vogël të të menduarit mendimet e rëndësishme.

Truri është një sistem shumë më i hapur se kemi imagjinuar kurrë, dhe natyra ka shkuar shumë larg për të na ndihmuar të perceptojnë dhe të marrë në botën rreth nesh. Ajo na ka dhënë një tru që mbijeton në një botë që ndryshon duke ndryshuar veten.


Norman Doidge, 2007

Nga 1802 Jean-Baptiste Lamarck, nganjëherë kredituar si "biolog parë,"Vënë re këtë prirje dhe e quajti me makinë jashtëzakonshëm natyror drejt rendit gjithnjë një" forcë complexifying. "Që atëherë ne kemi qenë të zbuluar se sa complexifying këtë forcë mund të jetë. Fotografitë e jetës së lulëzuar në çdo ekstrem, në presionet akullt kockave-shkatërrimtar gjashtë milje të thellë në gropë Marianas e Paqësorit, në valë pishina sulfurous në Yellowstone, dhe pesë milje të lartë në krizë, rrihej majat Himalayan tregojnë se jeta mund të lulëzojnë edhe në mjediset më ekstreme. Duke gjykuar nga diversiteti i jetës që është kapërcyer zhdukje masive të shumta dhe të rikrijuar veten që nga fillimet e Tokës, Ideja e Lamarkut e një "force complexifying" duket se ka goditur në shenjë.

Në 1832, Charles Darwin gjetur 13 lloje të finches mesin e një grupi të izoluar ishull i quajtur Galapagos dhe zhvilluar një teorinë e seleksionimit natyral, botuar së fundi në 1859. Lamarck ishte francez, Darvini ishte Shqip, dhe paragjykim mbizotëruese përkuli më shumë në drejtim të përzgjedhjes natyrore e Darvinit se sa complexifying fuqi Lamarck-së si shkak për diversitetin dhe kompleksitetin. Shumë më vonë një italian kërceu në me fjalën "syntropy" për të përshkruar procesin. Siç përcaktohet në 1941 nga matematikanit italian, Luigi Frantappie, syntropy është "tendenca drejt përqendrimit të energjisë, urdhër, Organizimi dhe jeta. "Kjo është një përkufizim i ngushtë, por ajo ende nuk e shpjegon forcat e natyrshme që shkaktojnë gjëra të" complexify. "Ne e dimë se procesi i" seleksionimit natyror ", shpjegon pjesërisht evolucionin. Por se ajo nuk shpjegon se si protonet, atomet, Molekulat, dhe proteinat kanë tendencë të rriten së bashku për të bërë komplekse çështje gjithnjë e më shumë. Termi "syntropy" përshkruan këtë forcë, jo procesi i përzgjedhjes, që sfidon kaos dhe shtyn jetën drejt ndryshimit të madh dhe përshtatshmëria.

Temat:   Brain plasticitet, Epigenetic, Epigenetics, Neurogenisis, Neuroplasticity

Publikuar nga

Burt Glenn

Burt Glenn

Burton Glenn është një ish-Biologji dhe Kimi Profesor dhe udhëtar botë. Ai studion dhe shkruan për efektet e plakjes në trupin dhe mendjen, si dhe përvojat e tij personale në tranzicion në pension.