Gjej Lumturia me shëndet më të mirë të trurit.

Menu

Brain Stimulimi Shpjegoi

Brain Stimulimi Shpjegoi
5 (100%) 7 vota

Stimulimi i trurit është një procedurë Neurosurgjikale që përfshin elektroda ngulitur në një zonë të caktuar të elektrodave tuaja brain.These prodhojë impulse elektrike të cilat rregullojnë impulset jonormale ose ndikojnë kimikate të caktuara dhe qelizat në sinjalet brain.The elektrike gjithashtu bllokojnë sinjalet nga truri që e bëjnë muskujt tremble.The Shuma e stimulimit të trurit është e kontrolluar nga një pajisje stimuluesit kardiak-si quhet një gjenerator impuls ose IPG. Ajo është e vendosur nën lëkurë të gjoksit sipërme (klavikul).A teli udhëtonte nën lëkurë tuaj lidh kjo pajisje për elektrodave në brain.It tuaj është përdorur në trajtimin e sëmundjes së Parkinsonit, dridhje esenciale dhe Dystonia.

Alzeimers dhe forgetfullnessStimulimi i trurit përfshin një numër hapash. I parë, një vlerësim i pacientit është bërë. Kjo do të përfshijë një rishikim të historisë mjekësore të pacientit dhe pacientit psikologjike assessment.The është marrë pastaj përmes CT ose MRI scans për të identifikuar zonë të synuar të trurit për vendosjen e electrodes.Once zonës së synuar është identifikuar, Elektroda përhershëm janë tani placed.The lirshme përfundon janë të vendosur më pas nën lëkurën e prerje head.The është e mbyllur pastaj me qepjet. Anestezi është përdorur gjatë vendosjes së gjeneratorit të impulsit në gjoks dhe pozicionimin e telave ekstensionit lidh elektroda të impulsit generator.After operacionit, pacienti mund të ketë nevojë fizioterapinë shtesë dhe support.It psikologjike mund të marrë rreth katër javë para Simulators dhe medikamente janë të përshtatura para se pacienti merr procesin adekuat simptomë relief.The megjithatë nuk ka shumë efekte anësore.

Stimulimi i trurit është shumë e dobishme; Ajo nuk ka të bëjë shkatërrim të qëllimshëm të çdo pjesë të trurit dhe, si rezultat, ajo ka më pak komplikime krahasuar me thalamotomy dhe zbehtë Oto tim. Veç kësaj, ajo është adjustable.It mund të ndryshohet si pacientët’ ndryshim sëmundje ose nëse pacientët’ përgjigje ndaj changes.It ilaçeve nuk kërkon kirurgji të mëtejshme për ta bërë atë të rregullueshme. Një tjetër avantazh është se kjo është një procedurë e sigurt dhe mund të jenë fikur në çdo kohë nëse ajo shkakton efekte të tepruara anësore. Ajo gjithashtu përmirëson detyrat e përditshme të jetesës dhe cilësisë së jetës.

Temat:   Brain Shëndeti, Lumturi, Shëndetësor, Shëndeti Mendor, Masat parandaluese, Trajtimit

Publikuar nga

Alex Glenn

Alex Glenn

Hey të gjithë, Unë jam Alex. Unë nuk jam një mjek, dhe unë nuk kam një diplomë master. Unë vetëm dua të ndihmoj njerëzit në mënyrën se si unë e di se si - duke përdorur teknologji dhe marrëdhëniet për të bërë informacionin më të arritshme. I themeluar Betteryears me shpresën për të mbushur një boshllëk në mënyrën e informacionit shëndetin e trurit është e shpërndarë dhe absorbohet. Gëzojnë!