Gjej Lumturia me shëndet më të mirë të trurit.

Menu

Ju mund të rritet Brain qeliza të reja?

Ju mund të rritet Brain qeliza të reja?
5 (100%) 6 vota

 

 

Kështu, tani e dini se truri juaj mund të rritet qeliza të reja të trurit.

 

"Mosha është një çështje e mendjes mbi çështje; nëse nuk kundërshtoni, kjo nuk ka rëndësi. "

– Mark Twain

By mosha gjashtëdhjetë, një i mbijetuar Australian i një kamp burg japoneze Luftës së Dytë Botërore në Birmani, ku vetëm një në tre prej ushtarëve të tij të tjerë përjetuar prova të rënda të paimagjinueshme, flet me dashuri tre vitet e tij atje, gjërat e mira që kanë ndodhur dhe miqtë që kaluan. “Kur ju në mënyrë të përsëritur të kujtojnë të njëjtat detaje nga një skenë pushim, ju do të fillojnë të harrojnë detaje të tjera nga të njëjtën skenë,” thotë studiuesi Dr neural. Maria Wimber. Ne kujtojmë atë që ne në mënyrë të përsëritur të zgjidhni të kujtojmë. Ndërsa kapaciteti për të kujtuar atë që kemi zgjedhur është i rrënjosur, ne përforcuar ose mësojnë veten se çfarë të kujtojnë në mënyrë të përsëritur dhe mund të ri-trajnuar veten në çdo kohë. Se më thelbësore e të gjitha zgjedhjeve, atë që ne mendojmë çdo Millisekonda, na jep vullnet të lirë dhe shkon tufë në besimet që të dy perceptimet filtër dhe se si ne kujtojmë ato. Nga mosha gjashtëdhjetë tag-ekip i jetës dhe zgjedhjes na kanë mësuar mësimet që më duhen për të mësuar, set ynë personal e rregullat e arta.

WHile mbijetuar një kamp vdekje Holokaustit burgosur Viktor Frankl mezi siguronte kuptime të vogla në jetën e përditshme të kampit dhe vuri në dukje se ata që arritën të bëjnë të njëjtën gjë ishin ata më shumë gjasa për të mbijetuar. Frankel vazhdoi për të shkruar biografi më të shitur, "Njeriut Kërko për Meaning,"Të krijojë një degë të re të psikologjisë, dhe të përfundojmë:

"Çdo gjë mund të merret nga një njeri, por një gjë: e fundit të njeriut, lirive-për të zgjedhur qëndrimin e dikujt në ndonjë grup të caktuar të rrethanave, për të zgjedhur dikujt mënyrën e vet. "

Siç kemi mësuar për të mbajtur duke u përpjekur dhe duke u përpjekur përsëri, çdo zgjedhje e kemi bërë lëvizje me fuqi dhe momenti për të krijuar jetën tonë. Deri në kohën që ne jemi të moshuarit që kemi mësuar për të shmangur gropat dhe të rrinë në trotuar qetë.

"Një fëmijë mëson të ecë dhe bie poshtë 50 kohët. Ai kurrë nuk mendon për veten e tij, "Ndoshta kjo nuk është për mua." – anonim

Mbi një jetës, në qoftë se ne vazhdojmë me qëllim që të jetë më mirë se ne jemi, ne mund të përfundojnë duke u bërë më të mirë në veten tonë.

However, të menduarit dhe kujtime jonë është komprometuar shpesh, sabotuar nga vetë-mashtrim që krijon kujtime të rreme, ose torpedoed nga negative "Vetë-flasin." Ne gjithashtu mund të largojnë nga "Kujtesës futur," Historitë revizioniste nga një figurë me autoritet, mediat, dhe / ose kolegët tanë. Dy dëshmitarë duke parë e njëjta ngjarje shpesh kujtojnë apo edhe rindërtimin dëshminë e tyre krejt ndryshe. Përmes vetë-vetëdije më të madhe, analizë e vetvetes, ose "Mindfulness," ne mund të shpërndarë Kjo fushë e minuar e të menduarit të gabuar.

Përzgjedhja natyrore e mendime pozitive

 

"Shpirti zgjedh shoqërinë e saj, pastaj mbyll derën; Në shumicën e saj hyjnore, Imponoj jo më shumë. " – Emily Dickinson

Si çdo anketuesi politike apo rrjeti prodhuesi lajm mund t'ju them, ne vazhdimisht zgjidhni informacionin që pajtohet me atë që ne tashmë besojmë. Pasi që shumica prej nesh besojnë se lajm i mirë është gjithashtu e mirë për ne, si ne të merrni më të vjetër tregojnë një preferencë më të madhe dhe më të madhe për situatat pozitive, njerëz, dhe kujtimet. Pra, shumë në mënyrë që ky paragjykim natyrore ka një emër – " efekti positivity.” Psikologët gjithashtu kanë një emër për konfliktin e brendshëm të krijuar nga informatat që shkon në kundërshtim me besimet tona – “disonancë njohëse. " Ne përgjithësi refuzojnë, ose hazily injorojnë, lajm që shkakton "Disonancë njohëse."

"Mendja ime e përbërë. A nuk e ngatërruar mua me faktet. " – Roy S. Durstine, 1945

Përveç nga ajo që kemi zgjedhur për të pranuar si të vërtetë, zgjedhja e natyrshme e asaj për të kujtuar të bëhet në mënyrë të pavetëdijshme, kryesisht, ndërsa ne gjumë, dhe ka tendencë për të përforcuar atë që ne tashmë e konsiderojnë më të rëndësishëm. Një proces bisedoj, që gjithashtu ndodh gjatë gjumit, fshin kujtimet që ne i konsiderojmë më pak të rëndësishme ose të dëmshme për mirëqenien tonë. Psikologu Laura Carstensen referohet këtyre preferencave të dobishme, një për konsolidim, tjetra për fshirje, si pjesë e "Përzgjedhja Teoria Socioemotional." Hulumtimi i saj tregon se, "Si ne moshe ne bëhemi më të lumtur, më shumë përmbajtja, dhe të ketë një opinion më pozitiv në botë. "

 

Të jesh apo të mos jesh, i dalë në pension

 

"Pension shumë herët mund të ju lënduar." – Esteban Calvo, sociolog

po, pension shumë herët mund të ju lënduar; pension renditet #10 e 43 nga ngjarjet më të vështira të jetës. Në një 2013 studim, nga Careerbuider.com, gjashtëdhjetë për qind e punëtorëve mbi moshën 60 tha se ata do të kërkojnë punë të re pasi në pension. Ata donin për të qëndruar të punës. Në të njëjtin vit një agjenci French kërkimore, INSERM, tregoi se rreziku i rënies çmenduri 3.2% për çdo vit shtesë që të moshuarit të mbeten në fuqinë punëtore.

dheet për ata që mbeten cognitively aktiv pas daljes në pension, këto statistika nuk zbatohen. Seniors jetojnë më gjatë se kurrë më parë nuk duhet të ndjehen të dënuar, kur të detyruar nga vendi i punës, por më tepër, ata duhet të mirëpresim mundësinë për të zgjeruar, të përfitojnë nga mendjet e tyre gjithnjë në përshtatjen, përditësimin e të menduarit e tyre, dhe të kuptojë potencialet e reja. Në fund të fundit, ata kanë mësuar besime të shëndetshme, se si të ndryshojë atë që ata mund, për të thënë jo, për të le të shkojë, dhe të marrin përgjegjësi për veten e tyre dhe të tjerët mirëqenien. me fat, ata kanë fituar një humor dhe një butësi gjatë rrugës. Nga arritjet e tyre ata kanë zhvilluar besimin. Nga mirënjohje të vetëm duke qenë i gjallë apo ndoshta pranë-vdekjes përvojat, ata kanë mësuar besim dhe përulësi. Në krahasim, mësuarit të kalojnë në aktivitete kuptimplota dhe sfiduese që zëvendësojnë puna duhet të jetë një "ecin në park."

Por duke e bërë tranzicionin në këtë fazë të tretë të jetës me dinjitet nuk është një e dhënë. strokes, sëmundjet, aksidentet, zakone të këqija, menduarit sëmurë, gjenetikë, dhe atë që ne tani e di si "epigenetics" mund të penguar edhe qëllimet më të shenjta. Me shënuesve epigjenetike që të kthehet gjenet tona në dhe jashtë ne trashëgojmë të dy sjellje të mira dhe të këqija nga prindërit tanë, prindërit e tyre, dhe prindërit e prindërve të tyre. Ne gjithashtu bëhen të shtypur me një seri të re të klikoni epigjenetike gjatë periudhave kritike ","ose dritaret e të mësuarit të hershëm.

Këto tags molekulare mund të qëndrojë me ne për një jetë. Ose, me përpjekje afatgjatë këto attachments molekulare, që të modifikojë edhe sjelljen dhe fiziologjia, mund të fshihet. Kolektivisht, këtë kohë, array e gjatë e shënuesve quhet "epigenome." Ndërsa shumica e molekulave të këtij "epigenome" të qëndrojnë bashkangjitur kromozomeve tona, tags individuale janë të dizajnuara për të vijnë e të shkojnë, si bazë molekulare të përvojave të vazhdueshme dhe motivimet. përgjithësisht, modifikimet epigjenetike të krijuar përshtatje të dobishme, ose "shprehje" të gjeneve tona që na shërbejnë edhe për jetën. disa, megjithatë, të krijuar sëmundje, dhe / ose të na bëjnë gjithnjë e më të ndjeshëm ndaj mundimeve fizike dhe mendore.

Nevertheless, me vetë-disiplinës ne mund të shtoni të shëndetshëm dhe të fshihet tags sëmurë epigjenetike, dhe kështu aktivizon gjenet që më duan për të shprehur. Në çdo kohë në jetën mund të mësojmë për të kapërcyer pengesat tona, sëmundje, dhe nganjëherë kanceri. gjëra të habitshme të ndodhë. Nëse ne jemi të dobësuar ose të gjymtuar në një fushë, një rritje të frymës mund të na frymëzojë për të kompensuar në fusha të tjera.

"Kur një derë e lumturisë mbyllet, një tjetër hap, por shpesh ne shikojmë aq gjatë në derën e mbyllur që ne nuk e shohim atë që ka qenë e hapur për ne. " – Helen Keller

So pse është se daljes në pension është e tillë një mandat katër-letër? Ne kemi shpenzuar një planifikim të jetës për të, duke punuar shumë për të arritur atë; ne kemi fituar atë, dhe të mirë të të gjitha ne kemi jetuar kohë të mjaftueshme për të shijuar atë. Pse të mos i mirëpritur mundësinë? A e kemi nënshtruar varësisë punë për të na dhënë kuptim dhe identitetin? Mund të ri-të drejtpërdrejtë një jetë e përgjigjeve të kushtëzuara për të punuar, të arrish, për të kryer? Ne ose mund të shqetësuar në lidhje me gjysmë zbrazëti të funksioneve tona njohëse që statistikisht mund të jetë në rënie, ose të festuar gjysmë plotësinë e njohuri dhe sens të përbashkët që na tregojnë ne kemi shumë më shumë për të mësuar dhe për të dhënë.

"Me tri metoda të mund të mësoni urtësi: I parë, nga reflektimi, e cila është më fisnike; i dytë, me imitim, e cila është më e lehtë; dhe e treta nga përvoja, që është hidhura. " - Konfuci (551- 479 BC)

Rritje serë tuaj e Urtësisë

Nëse ju vendosni të dalin në pension, ose të vazhdojmë të punojmë, të bëjë më shumë para ose më pak, e treta e fundit të jetës mund të jetë më i pasur juaj. Një grumbull gurësh në rritje i hulumtimeve tregojnë se pasurimin e jetës tuaj me aktivitet fizik dhe mendor, me pasionet, Sfidat, dhe mundësitë rrit prodhimin tuaj të qelizave të reja nervore burimore! Disi më pak si ne të merrni më të vjetër, por akoma, 700 qelizat nervore burimore janë të lindur të përditshme në hippocampus tuaj!

"Dy ditët më të rëndësishme në jetën tuaj janë në ditën keni lindur dhe dita që ju të gjeni se pse. " – Mark Twain

Njët çdo fazë në jetë, ato qelizat burimore nervore porsalindur shkoni ku ju drejtojë ata për të shkuar. çdo përpjekje, sfidë, dhe / ose pasioni që amps deri aktivitetin nervor jo vetëm që shkakton një numër të madh të qelizave nervore burimore të lindur, por udhëzon dhe ushqen këto qeliza tashmë në procesin e zhvillimit dhe shkon në fushat e aktivitetit më të madh. Sa më shumë stërvitje dhe përpjekje mendore të shpenzoj, më e madhe përqindja e këtyre të porsalindurit do të lulëzojnë dhe të arrijnë pjekurinë në zonat e trurit ku ata janë më të nevojshme. Sa më i madh numri i qelizave të reja burimore që e bëjnë lidhje të reja nervore dhe të qarqeve të reja, më e madhe baza për fillime të reja dhe lumturi. kjo 24/7 Linja neuroanatomical kuvendi churns nga qelizat e sakta dhe të veçanta nervore, përshtatur nga zgjedhjet, mendimet dhe motivet që edhe na bëjnë individët me vullnetin e lirë.

Disa mënyra për të promovuar neuroneve të reja, lidhjet e reja, dhe për të mbajtur në rritje një serë e diturisë në trurin tuaj të lartë janë:

  • Pasurojnë jetën tuaj, pasuruar mendjen tuaj me përvoja të reja, mësim, një gamë të gjerë të aktiviteteve, miq, të dashurit, familje, hobi, dhe bisedat.
  • E di se ju mund të ruajtur dhe për të përmirësuar shëndetin e trurit, rritet qeliza të reja të trurit, dhe madje edhe zhvillimin e qarqeve të reja të trurit.
  • Ushtrojnë dhe Ecni rregullisht, me një përpjekje që përmirëson edhe qarkullimin dhe vullnet.
  • Pushojnë, Marr një sy gjumë, ju do të ndjehen të rifreskohen dhe të ketë një gjysmë më vitale e dytë të çdo dite
  • Prano imperfections; meta janë vetëm njerëzore, brenda vetes dhe të tjerët
  • Krijo lumturinë tuaj, pak nga pak, duke qenë mirënjohës për shpërblime të vogla.
  • Re-drejtuar tuaj "njohës Destiny" duke aplikuar veten çdo ditë në mënyra të vështira që mund të jetë i fuqishëm, por nuk konsiderohet "punë".
  • Ndero forcën dhe urtësinë e trurit tuaj të lartë: ajo ka evoluar gjatë jetës dhe të përshtatura për ju dhe të dashurit tuaj të dhënë vitet më të mira të jetës tuaj.

ISmbrace faktin se si truri i lartë maturohet atë selektive harron atë që nuk ka nevojë për. emrat dhe adresat informative, nouns deklarative, dhe përvojat negative mund të harrohen dhe shpesh janë. Është e natyrshme. Ne jemi më të vjetër tani dhe më selektiv në lidhje me çfarë është e rëndësishme. Ne prioritizimin më shumë, reagojnë më pak; kemi mësuar durimin. Një jetë e përvojës na jep perspektivë më të gjerë dhe vizionin. Mendimi ynë bëhet më e pavarur me më pak nevojë për vlefshmërinë. Ne kemi bërë trajnerë tona të mendore dhe trajnerët personale. Jeta na ka dhënë luksin e në rritje të mençur në rrugët tona të veçanta – në mënyrë që të kemi një brainful të dhuratave për të dhënë përsëri. Më e rëndësishmja, ne kemi mësuar se çdo moment ka rëndësi, dhe se tani është koha për të vlerësojmë çdo njëri prej tyre.

 

Temat:   Zhvillimi i trurit, Brain plasticitet, Brain Training, Epigenetic, Epigenetics, Neurogenisis, Neuroplasticity

Publikuar nga

Burt Glenn

Burt Glenn

Burton Glenn është një ish-Biologji dhe Kimi Profesor dhe udhëtar botë. Ai studion dhe shkruan për efektet e plakjes në trupin dhe mendjen, si dhe përvojat e tij personale në tranzicion në pension.