Gjej Lumturia me shëndet më të mirë të trurit.

Menu

More on Brain Development A doni që fëmija juaj të fillojë të gënjyer më parë?

A doni që fëmija juaj të fillojë të gënjyer më parë?
5 (100%) 7 vota

A gënjeshtër djali im? Duhet unë dua që fëmija im të gënjejë? Përgjigja është po. Dhe unë them po si prind krenar sigurt e një gënjeshtar 1-vjeçar të ardhmen. Kjo mund të tingëllojë në lidhje me ju, por është e vërtetë, Unë do të jem krenar nëse / kur vajza ime gënjen më herët se sa pritej. Dhe duke pritur, Unë do të thotë para moshës mesatare në të cilën shumica e fëmijëve fillojnë të gënjeshtër…

Nëse ju preferoni për të dëgjuar audio, shkojnë drejtë përpara:

E shihni, një gënjeshtër e parë fëmijës është si fjala e tij ose të saj të parë. Ajo ju tregon, dhe të cilin gjithnjë e dëgjon atë, se truri i tyre është formuar mendim racional në përputhje me perceptimin. Arsyeja në gënjyer është domosdoshmëria për të parë një gënjeshtër – procesi i vlerësimit të situatës. Sa më shpejt [në jetë] fëmija juaj fillon të kuptojë se ata janë në një pozitë të pushtetit në atë që ata e dinë diçka që ju nuk e bëni, është një perceptim shumë intelektual për një foshnjë. Disa fëmijë nuk do të fillojnë të kuptojnë këtë deri 4 ose 5 vjeç. Praktika e kuptuar se ju e dini diçka personi i cili është duke folur për ju nuk është forma më e thjeshtë e leximit të mendjes. Nëse fëmija juaj ju tregon se ata janë të vetëdijshëm se ju nuk e dini se çfarë bëjnë ata, ata janë treguar të(në qoftë se mjaft të rinj) Proceset shumë racionale dhe të pjekur mendimit.

Why it's important that your child lies at a young age

Kur kam thënë bijat e mia’ nëna unë do të jetë i pushtuar kur Cali (vajza jonë) tha gënjeshtrën e saj të parë, Ajo më shikoi me përbuzje të pastër – që, në mendimin e parë, është përgjigja e saktë. Kjo ka qenë dhe është, sepse ne të gjithë e dimë shtrirë është një zakon i keq. Nëse do të kishim prindër të mirë, ne u ndëshkuan kur ne u kapën në një gënjeshtër. Prindërit e mi pa shtrirë si një nga veprat më të këqija. Kjo është pjesërisht për shkak se ajo tregon gatishmërinë për të mos u binden, por edhe për shkak se ajo na bën të ndihemi kaq të pafuqishëm. When someone very good at lying tells you a lie, këtu është procesi ata kanë përdorur për të tërhequr atë;

 1. Ata lexojnë gjuhën e trupit tuaj si ju tregoi historinë tuaj, tha se deklarata juaj, ose pyetur pyetjen tuaj.
 2. Pastaj, në një kohë të shkurtër, they recalled from memory every possible scenario where you could have seen them or heard them do or not do what they are about to tell you.
 3. Tjetër, ata formojnë gënjeshtër. Kjo mund të jetë aq e thjeshtë sa një po ose jo. Por, për më të sofistikuar, ata formojë një histori të rreme rreth përgjigjen e tyre.
 4. dhe më në fund, they tell the lie.

Bazuar në gjuhën e trupit tuaj, ata do të dinë të rrinë me gënjeshtër apo fjalëve të tyre shpejt, dhe ndoshta pranoj fajin.

Për fëmijët të cilët shtrihen, ky proces është e njëjtë. Kështu që ju mund të shihni se çfarë niveli i mendimit dhe vetëdijes shkon në gënjyer. Nuk është detyrë e thjeshtë për të formuar një gënjeshtër, japin një gënjeshtër, ose veçanërisht, mbështetur një gënjeshtër. Sa më shpejt që fëmija juaj të kryer gënjeshtër e tyre të parë, mirë. Si ju përgjigjet dhe trajnimi i tyre të mos gënjejë është një praktikë e prindër të mirë që ka nevojë për të ndjekur, but that does not exclude the fact that the first lie your child tells is cognitive breakthrough, dhe ju duhet të jetë krenar.

After reading this article, ata që kanë fëmijët e rritur ndoshta do të kujtohet nga kujtesa gënjeshtër e parë e fëmijës tuaj. Mendoni për këtë të drejtë tani në qoftë se ju është. Mundohuni të mbani mend situatën, gjuha e tyre e trupit, ajo që secili nga ju thotë, dhe nëse / kur fëmija juaj në fund pranoi gënjeshtrën. Nëse ata ekzekutuar atë, ju nuk keni arsye të mos jenë krenarë. si të vegjëlit, lying will be one of their most intellectual acts.

My daughter is 1 as I write this. Although I am planning my response to her first lie as we speak, I am hopeful and eager to hear it sooner than later. After she commits to that lie, I will be so proud of her and want to hug her, but I will stay strong and appear angry as a responsible parent should 🙂

Tani, here are some facts about their first lie from Kang Lee (shikojnë Talk TED mësipërme ^):

 • Shumica e fëmijëve fillojnë të tregojnë gënjeshtra e tyre të parë(s) rreth moshës 3.
 • Të gjithë fëmijët të tregojnë gënjeshtra. Kjo nuk do të thotë se ata do të vazhdojnë të mashtrojnë në çdo rast.
 • Fëmijët gjithashtu tregojnë disa gënjeshtra vetëm të jetë i sjellshëm (gënjeshtra të bardha si të rriturit kryejnë çdo ditë).
 • Por, arsyeja kryesore që fëmija juaj qëndron është jashtë mbrojtjes.
 • Rreth botës, Fëmijët duket për të filluar duke u thënë gënjeshtra të ulur në të njëjtën moshë.
 • Pas duke i thënë gënjeshtër e tyre të parë, ata së shpejti të fillojnë të kuptojnë implikimet morale dhe etike të gënjeshtra e tyre të parë.
 • Hulumtimi kang Lee tregon se ajo është po aq e vështirë për të rriturit për të të treguar nëse një fëmijë është i shtrirë atëherë ajo është për ata për të treguar nëse njëri-tjetrit janë gënjyer.
 • Pas leximit historinë e George Washington dhe pemë qershi, fëmijët kanë një kuptim më të mirë të efekteve të dëmshme të gënjeshtrave dhe të duket për të kryer ato më shpesh.

 

 

 

Temat:   Zhvillimi i trurit, Brain Performance, fëmija Zhvillimi, Marrja e vendimeve

Publikuar nga

Alex Glenn

Alex Glenn

Hey të gjithë, Unë jam Alex. Unë nuk jam një mjek, dhe unë nuk kam një diplomë master. Unë vetëm dua të ndihmoj njerëzit në mënyrën se si unë e di se si - duke përdorur teknologji dhe marrëdhëniet për të bërë informacionin më të arritshme. I themeluar Betteryears me shpresën për të mbushur një boshllëk në mënyrën e informacionit shëndetin e trurit është e shpërndarë dhe absorbohet. Gëzojnë!