Gjej Lumturia me shëndet më të mirë të trurit.

Menu

Mindfulness shpjegohet ... Si për të shfrytëzuar fuqinë shëruese të Mindfulness

Si për të shfrytëzuar fuqinë shëruese të Mindfulness
5 (100%) 16 vota

Ky artikull është artikulli i fundit i 7-seri pjesë në “Ever-Përshtatja Brain”!

Në vitet e fundit budiste murgjit dhe psikologë klinike, neuroscientists dhe medituesit ashtu, kanë ardhur së bashku në marrëveshje për fuqinë transformuese të mënyrave të caktuara të të menduarit. Në atë që ka qenë një fjalëpërfjalshëm lindje / perëndim "përmbushjen e mendjet," një studim pesëmbëdhjetë-vjeçar lidhur telave të panumërta me trurin e mijëra lëndëve lindore dhe perëndimore në të gjitha fazat e veprimtarisë. Gjendja e mendjes arritur gjatë meditimit tani mund të përshkruhet si "Lartë amplitudë oscilimet gama-band dhe sinkron faza në mes 25 dhe 42 herc " – një gjendje e mendjes treguar për të prodhuar Wellness dhe për të shëruar. Këto shkencërisht-përcaktuar "shtetet ndërgjegjshëm " janë përcaktuar dhe të identifikuar nga MRIs, skanimet e trurit, dhe teknikat e neuro-imazhit. "Shtetet ndërgjegjshëm " janë treguar të rewire circuitry nervor, të krijuar ndryshime të qëndrueshme anatomike në tru, zvogëlimin e stresit, përmirësuar shëndetin trupor, ndryshojë perceptimet, dhe për të lehtësuar fokus, mësim, dhe kujtesës. The New York Times, Times Magazine, dhe Scientific American revista kanë paraqitur kryeartikuj për rritjen e popullaritetit dhe aplikimet e "Mindfulness".

Asgjë nuk shkon në qiell as tokë, por që të menduarit e bën atë në mënyrë.


William Shakespeare

Në vend se të kartës jak e ardhshme për një udhëtim deri Himalajet, konvertohet në Budizëm, ose marr në perëndimorët njohëse terapi që duan për të eliminuar zakonet e vetë-shkatërruese mund të zgjedhë për çdo numër të shkurtesat hi-tech. Aktualisht, neurologë dhe psikologët punësojë teknika si Neurotherapy, EEG Biofeedback (EEGBF), Sinkronizimi brainwave,

Brain Entrainment,dhe Binaural Beats se bypass mindfulness krejt. Trajtimet e tilla janë përdorur me sukses për të trajtuar Sëmundjet të tilla si alkoolizmi, depresion, ADHD, dhe çrregullime të ankthit.

Modelet ndërgjegjshëm e valëve të trurit mund të arrihet në rrugën e modës së vjetër – përmes meditime ndërgjegjshëm, ose meditime aktive (të tilla si vallëzimi ekstazë në Bali apo dredhë vallëzim Dervish ende praktikohet nga sufitë në Turqi). Trajtimet valë trurit, dervish dancing, meditimi fetar, meditim ndërgjegjshëm, dhe meditim i jashtëzakonshëm (TM) të gjithë përpiqemi për të njëjtat modele të oshilacione të ndërgjegjshëm dhe sinkron.

"Mindfulness," megjithatë, nuk kërkon telave dhe asnjë vallëzimi për të prodhuar e saj"Lartë amplitudë oscilimet gama-band dhe sinkron faza në mes 25 dhe 42 herc," valët e trurit që janë më efektive në hapjen mendjen të modeleve të reja të të menduarit dhe të sjelljes. Duke mësuar për të ndryshuar valët e trurit tonë ne subconsciously "të mësojnë për të mësuar," zgjeruar perceptimet tona dhe të zvogëlojë pritjet dhe gjykimin, balancë më e mirë physiologies tona të brendshme, dhe kështu, shmangur sëmundje (ose dis- lehtësi). Shtetet ynë mësoi të mendjes janë sundimtarët e shërimit pa ndjenja, dhe nganjëherë dëmtuar e trupit.

Pavarësisht se cila metodë ne i përdorim dhe atë që përfitimet psikologjike rezultat,"Shtetet ndërgjegjshëm" prodhuar një kulture parakolp e qelizave burimore në hippocampus, shkolla çerdhe për neuronet. Ne mund të trenit mendjen për të ndryshuar aktivitetin e saj elektrik dhe kështu, Anatomi bruto, dhe madje edhe të rritur prodhimin e qelizave burimore të saj.

Kohet e fundit, Hulumtuesit në Ohio State janë rritur një tru rudimentare njeriut në një pjatë Petri – nga qelizat e lëkurës njerëzore konvertuar në pluripotent qelizat staminale.

Pas riprogramimin këto pluripotent qelizat burimore në qelizat burimore të trurit dhe duke siguruar mjedisin e duhur të qelizave engineered rishtas vetë-përsëris nga triliona ndërsa vetë-organizuar në një tru rudimentare "organoid"Ngjan trurin e fetusit pesë javë e vjetër. Në jetën e vërtetë, qelizat burimore të trurit kam rafinuar procesin, diferencuar, ndarës, dhe plotësisht të organizuar veten e tyre nga fazat e para të jetës të fundit. Pasi të organizuar dhe zhvilluar në neuroneve ata kombinojnë përpjekjet e tyre me sinergji dhe vetëdijes si më të mend, ndërsa drejtimin shërimin e trupit.

Jeta mund të largohen nga qëllimet ashtu siç është e vërtetë që ajo mund të jetë shtyrë nga disqet.


Viktor E. Frankl

Temat:   Brain plasticitet, Guides, Shëndeti Mendor, Mind-Body, Mindfulness, Masat parandaluese

Publikuar nga

Burt Glenn

Burt Glenn

Burton Glenn është një ish-Biologji dhe Kimi Profesor dhe udhëtar botë. Ai studion dhe shkruan për efektet e plakjes në trupin dhe mendjen, si dhe përvojat e tij personale në tranzicion në pension.