Gjej Lumturia me shëndet më të mirë të trurit.

Menu

Çfarë është Mindfulness? Si Mindfulness Rivendos gjenet tuaja

Si Mindfulness Rivendos gjenet tuaja
5 (100%) 16 vota

Ky artikull është pjesë 6 e 7-seri pjesë “Ever-Përshtatja Brain”!

"DNA kontrollohet nga sinjaleve nga jashtë qelizës, duke përfshirë mesazhet energjike që burojnë nga mendimet tona pozitive dhe negative. "Dr. Bruce Lipton, biolog qelizë

Dy shkencëtarët dolën në një bar. Kjo nuk ishte një shaka. Në 1992, biolog molekular Moshe Szyf dhe neurobiologist Michael Meaney, të dyja nga Universiteti McGill, u takua me një bar një pica qoshe në Madrid. Hulumtimi i tyre, që iu afrua gjenetike nga një molekulare dhe një pikë të sjelljes të parë respektivisht, kishte intersected, sjelljen e tyre në të njëjtin përfundim. Të dy shkencëtarët besonin se lloje të caktuara të përgjigjet stresit, përvojat e fëmijërisë, mësim, dhe përgjigjet imune të qëndrojë me ne nga brezi në brez – ndonjëherë pa ndryshuar ADN tonë. Propozimet e tilla u kthye dogmën qëndrore e ADN-së kokëposhtë. Moshe dhe Michael ndanë hulumtimet e tyre dhe brainstormed.

Moshe Szyf kishte unraveled disa kompleksitetin molekulare të heterochomatin, Kombinimi i proteinave histone dhe të ADN-së të quajtur kromozome. Michael Meany kishte zbuluar se një rritur përgjigje stresi në minjtë, shkaktuar nga neglizhenca e nënës në fëmijërinë e hershme, mund të jetë trashëguar - pa ndryshime në ADN. Nëse përgjigja stresi është trashëguar, dhe në qoftë se përgjigja ishte kalonte nga molekulat që nuk ishin të ADN-së, të dyshuarit e mundshme ishin proteinat histone që të integruar tërësisht me ADN. Por si mund të Informacioni i sjelljes e parë të koduar? dhe pastaj të trashëguar? pa ndryshime në ADN?

Temat:   Brain plasticitet, Epigenetic, Epigenetics, Mind-Body, Mindfulness, Neurogenisis, Neuroplasticity

Publikuar nga

Burt Glenn

Burt Glenn

Burton Glenn është një ish-Biologji dhe Kimi Profesor dhe udhëtar botë. Ai studion dhe shkruan për efektet e plakjes në trupin dhe mendjen, si dhe përvojat e tij personale në tranzicion në pension.