Gjej Lumturia me shëndet më të mirë të trurit.

Menu

Si të ndjehen të lumtur

Si të ndjehen të lumtur
5 (100%) 19 vota

Si të ndjehen të lumtur… Njëzet-Plus Endorphins duhet të bëjë mashtrim. Më të famshme të neuropeptides janë lloje të enkephalins (analgjezik, ose "lëndë që përmban opiumi natyral") quajtur endorphins. Të paktën 20 endorphins të ndryshme janë prodhuar natyrshëm dhe e shpërndarë nëpër tru – duke siguruar motivimin, perceptimet filtrimin dhe dhimbje, dhe prodhimin e kënaqësi të madhe dhe lumturi. Duke na shpërblyer me nxit e kënaqësi, endorphins sigurojë makinë dhe besimin që vendos objektivat tona dhe merr gjërat e bërë. Duke subconsciously ditur se një endorfina Happy Hour na pret pas një punë të bërë mirë, ne mësojmë kënaqësi vonuar.

Endorphins janë lëshuar edhe gjatë një detyrë, në pritje, dhe për të mbajtur gjallë makinë. Lloje të veçanta të endorphins që nxisin ndjenjën e arritje na inkurajojnë që të vazhdojnë me përpjekje të fuqishme për periudha të gjata. Një rritje e natyrshme e motivimit endorphins mund të stimulohen nga ushtrimi, eksitim, masazh, dhimbje, stres, të menduarit, dhe orgazmë. Trauma fizike mund të stimulojë lirimin e endorphins që atëherë promovon shërimin. Endorphins jo vetëm minimizojnë dhimbje tona dhe dhimbjet, por prodhojnë ndjenja e kënaqësisë, edhe euforia. Me ajër të drejtpërdrejtë, ne shpërblejmë veten me një nxitojnë të endorphins pas ushtrimit, seks, ose një objektiv arrihet dhe të shohim përpara për të përsëritur procesin e. Droga pëlqyeshëm dhe sjelljet rrëmbejnë receptorët tanë endorfina natyrore dhe të bëhet shumë Addictive.

  • Neuropeptide: Në doza të vogla, ACTH Nutritive hormon hipofizës, një kryesor HOW_TO_FEEL_HAPPY_ALWAYSkomponent i reaksionit stresit, aktet për të stimuluar mësimin dhe mbajtjen. Nivelet e eksitimit ose detyrim stimulojnë lirimin e hipofizës ACTH për të bërë ngjarje mjaft stresuese më të paharrueshëm. Si reagim stresi lufta-apo-fluturimi hapet hipofizë portat sekrecione ACTH përhapen në tru. Versionet më të shkurtër Peptidet e ACTH janë gjetur në të gjithë trurin dhe të rritur të drejtpërdrejtë në rritjen e dendrites reja përgjegjëse për kujtesën afatgjatë. E rëndësishmja, përpjekje mendore dhe fizike që prodhon ACTH-peptides ka qenë gjithashtu treguar të përmirësonin si prodhimin ashtu maturimin e qelizave të reja burimore në hippocampus. ACTH dhe neurohormones por dietë mund të ndikojë në mënyrë drastike atë që ndodh në mendjen.
  • Dietë: Si dietë mund të prodhojë ndryshime në neurochemistry, neurochemistry ndryshuar mund të ndryshojë të menduarit dhe sjelljen dhe të ndikojnë ndryshimet në trup, shumë.
  • Neuromodulators: Ndërsa neurotransmitters të marrë vetëm një milliseconds pak të ushtrojë efektet e tyre, neuromodulators marrin kohën e tyre, qindra milisekonda për të prodhuar efekte afatgjata dhe të ndryshme. Ashtu si neurotransmitters, neuromodulators mund të jetë edhe zgjerimin dhe frenues. Neuromodulators mund të ushtrojë efektet e tyre mbi rrugët tëra të neuroneve, prodhimin efektshmëria afatgjatë (LTP) ose forcimin e lidhjeve elektrike përgjatë një rrugë të tërë. Rrugët që tregojnë LTP tregojnë një mbijë menjëhershëm të dendrites reja, baza anatomike e kujtesës afatgjatë.
  • Si, ADN, dhe PNAS: Kohët e fundit, më shumë se njëzet klasa e molekulave të vogla, por të fuqishëm, fillesat e shkurtër e "jo-coding" ARN, mikro-ARN, tRNAs, snRNAs, dhe ADN, dhe PNAS (Acidet nukleike Peptidet) - Me qindra e ARN dhe ADN-së së madhësive të ndryshme që do të vijnë dhe të shkojnë, gumëzhimë për kromozomeve tona, duke shtuar, lëvizur dhe fshirjes informacion gjenetik, dhe modifikuar gjen shprehje. Ky grup i madh i modifiers gjeneve mund të veprojë si neuroenhancers, ose agjentët qira, leasing-ut nga pjesët e ADN-së, aktivizimin (ose rritjen) disa qiramarrësit, ndërsa pengon të tjerët. Kjo tufë e mikro-menaxherëve, ARN, ADN, dhe PNAS, kontrollon shprehjen e dy gjenomit (ADN) dhe epigenome (ato proteina histone ndërthurur intricately me ADN-së tonë).

Kursi i dashurisë së vërtetë asnjëherë nuk ka drejtuar qetë.


William Shakespeare

Temat:   Brain Kimikatet, Brain Shëndeti, Lumturi, stres

Publikuar nga

Burt Glenn

Burt Glenn

Burton Glenn është një ish-Biologji dhe Kimi Profesor dhe udhëtar botë. Ai studion dhe shkruan për efektet e plakjes në trupin dhe mendjen, si dhe përvojat e tij personale në tranzicion në pension.