Gjej Lumturia me shëndet më të mirë të trurit.

Menu

More on Happiness... Rifituar Lumturia juaj, natyrisht

Rifituar Lumturia juaj, natyrisht
5 (100%) 15 vota

Pjesa II – Në këtë artikull, kemi diskutuar “Rruga, Mbrapsht në Lumturia Natyrore-Born.”

“Edhe pse lumturia është subjekt i një gamë të gjerë të ndikimeve të jashtme, ne kemi gjetur se ka një komponent i trashëgueshëm i lumturisë. " – Alexander Weiss, University of Edinburgh

Natural-born Happiness

Newborn babies come into the world with few expectations, zemrat të hapura, dhe boatloads e çudi. Çdo gjë dhe të gjithë janë awesome dhe meritojnë një buzëqeshje. Jepu atyre një dashuri pak, ushqim, vëmendje, dhe shumë e pelena të freskëta, dhe ata qëndrojnë natyrshëm të lumtur – dhe erë të mirë, shumë. Bebet nuk pyet për lumturinë, ata nuk e presin atë, por ata do të ftojmë që të bashkohen në – në gjendjen e tyre natyrore të lindur të lumtur e mendjes.

Por jo gjithmonë, thonë "shkencëtarët fëmijë" Arber Tasimi dhe J. Kiley Hamlin i Yale fëmijërisë Njohja Center. Bebet janë të lindur me një sërë tipare të personalitetit. Shumica e foshnjave janë instinktivisht dobishme dhe ndarjen, what most of us think of as “good babies.” But some babies are not. Për mirë apo për keq një pjesë e natyrës së një fëmijë duket të jetë vendosur mirë në lindje, dhe ndoshta, edhe para se ata janë konceptuar! Hulumtimet nga Dr. Alberto halabe Bucay sugjeron se, “the parent’s psychology before conception can actually affect the child’s genes.“

The Second Code: Always in Play

Alongside our primary genetic code, ADN-ja jonë, we inherit a “second code në lindje, një grup i molekulave të vogla vendoset në proteinat histone që vijnë ndërthurur brenda ADN-së tonë (gjenet). Ky kod i dytë, epigenome, mbart paradispozitat për të gjitha llojet e sjelljeve, the coded memory of survival strategies learned by our parents, prindërit e tyre, and our grandparents parents.

This imprinted epigenome is inherited alongside our genes, or genome. Half of each of these codes, the genome and epigenome, goes into each of sperm and egg. At least four generations of family personality traits (or lack of) like helping, sharing, ndjeshmëri, ethical decisions, lumturi, and many others become imprinted on this second ever-malleable “epigenetic” code. This set of epigenetic “markers” remains attached to both histone proteins and DNA. This second code is imprinted as molecular “markers” that can change in response to a slew of environmental factorsexperiences, dietat, and traumas like PTSD. Neglectful mothering and/or traumas in early childhood can imprint more epigenetic markers in addition to those that have been inherited. Së bashku, this epigenome determines social behaviors for life, and the social behaviors of future generations, shumë. Lumturi, depresion, shizofreni, alkoolizëm, and addictive behaviors are just a few traits and conditions that arise from epigenetic markers, or inherited “predispositions.” (An Introduction to Behavioral Epigenetics, David Moore, 2015)

Read on by clicking to page 2

Temat:   stres, Uncategorized

Publikuar nga

Alex Glenn

Alex Glenn

Hey të gjithë, Unë jam Alex. Unë nuk jam një mjek, dhe unë nuk kam një diplomë master. Unë vetëm dua të ndihmoj njerëzit në mënyrën se si unë e di se si - duke përdorur teknologji dhe marrëdhëniet për të bërë informacionin më të arritshme. I themeluar Betteryears me shpresën për të mbushur një boshllëk në mënyrën e informacionit shëndetin e trurit është e shpërndarë dhe absorbohet. Gëzojnë!